Inhoud bewerken
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NIEUWSBERICHT

De Hartenberg is blij met tv-uitzending Five Days Inside

Luuk in gesprek met presentatrice Caroline Tensen – Bron: RTL Nederland

WEKEROM – In een uitzending van het RTL-programma Five Days Inside afgelopen dinsdag stond De Hartenberg uit Wekerom centraal. Namens organisatie ’s Heeren Loo reageert Joëlle Daalder voor het eerst op de uitzending bij Ede Today.

In de documentaireserie Five Days Inside onderzoeken Natasja Froger, Angela Groothuizen en Caroline Tensen afwisselend van elkaar de werk- en behandelwijze van verschillende instellingen in Nederland waar normaal gesproken geen camera’s komen. Daarnaast spreken ze, tijdens hun verblijf van vijf dagen, met patiënten, bewoners en medewerkers van de instelling. In de zevende aflevering verbleef presentatrice Caroline Tensen vijf dagen in De Hartenberg en ontdekte ze wat voor zorg er geleverd wordt aan de patiënten in het woonzorgpark.

Joëlle Daalder is communicatieadviseur voor ’s Heeren Loo, de organisatie waar De Hartenberg bij hoort. Ze was betrokken bij het organisatorische gedeelte van de uitzending. “RTL gaf enkele maanden voor de opnames aan dat ze graag voor Five Days Inside een uitzending wilde maken over De Hartenberg.”

"De uitzending is naar mijn mening zeer waarheidsgetrouw."
Joëlle Daalder
Communicatieadviseur 's Heerlen Loo

In De Hartenberg verblijven onder andere mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Verder is er een speciale kortdurende observatie- en behandelafdeling (KOB-afdeling), met mensen die last hebben van woede-uitbarstingen of verslaving. “Belangrijk was dat niemand van onze organisatie zich bemoeide met de opnames, om op die manier een eerlijk beeld te kunnen geven,” legt Daalder uit. “De uitzending is naar mijn mening zeer waarheidsgetrouw. 

Als organisatie hebben we namelijk geen invloed gehad op de beelden en hebben we Tensen en het productieteam hun eigen gang laten gaan.”

De uitzending leverde ’s Heeren Loo ook een nieuwe sollicitant op, zo meldt de organisatie op haar website. Naar de aflevering keken dinsdagavond ruim 675.000 mensen, volgens de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Door onze redacteur Wessel Paans
Deel dit artikel via

Tip ons!

Heb je iets interessants te melden of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via het contactformulier, de mail of social media!

© Ede Today 2020 – Alle rechten voorbehouden