Inhoud bewerken
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

INTERVIEW

De Vijf Van… Eline Edens

Deze keer in #JongEde: Eline Edens' 5 toekomstdromen
Bron: Eline Edens

Ze studeert social work, zit in de band Damascus en binnenkort hoopt ze ook haar eigen muziek uit te brengen. Vroeger droomde ze ervan om danseres te worden, maar inmiddels heeft deze plaatsgemaakt voor vele andere dromen. Eline vertelt over haar vijf toekomstdromen.

Droom als social worker
“Ik droomde ervan om fulltime aan de slag te gaan als muzikant, om een Grammy te winnen of op wereldtour te gaan. Maar ik heb het idee dat God tegen mij zei dat ik eerst maar eens moest gaan dienen. Misschien komen die dromen wel nooit uit en daar had ik moeite mee. Nu denk ik: als dit het enige is wat ik mag doen, als ik af en toe liedjes mag schrijven, dan is dat voldoende. Op dit moment werk ik als begeleider in de gehandicaptenzorg. Ik mag werken met mensen die meer ondersteuning nodig hebben. Die mag ik geven aan hen en dat vind ik heel gaaf.
Een echte toekomstdroom in dit werkveld is vrouwen uit de prostitutie helpen. Mijn afstudeeronderzoek doe ik bij Scharlaken Koord, een organisatie die vrouwen uit de prostitutie helpt. Daar word ik heel enthousiast van.”

Droom voor Damascus
“Afgelopen najaar hebben we met de band getoerd. Dat was heel intensief in combinatie met stage en school. Daarnaast wil je natuurlijk ook nog met je vrienden afspreken. Als je een passie hebt, wil je daarvoor gaan, maar ik heb echt moeten leren om ook aan mezelf te denken. Damascus staat nu op een lager pitje, dat is wel even fijn.

Door Damascus zijn er veel dromen uitgekomen: het toeren, samenwerken met verschillende artiesten en het winnen van drie Zilveren Duif Awards. Iedere keer denk ik: het wordt telkens groter en cooler. Ik zou het in de toekomst heel vet vinden om een theatertour te doen of een EP uit te brengen met semi-akoestische nummers.”

Droom voor mijn eigen muziek
“Dat de nummers die ik in mijn slaapkamer schreef nu echt worden geproduceerd tot mijn eigen EP is al een grote droom die uitkomt. Ik hoop met mijn muziek mensen een hart onder de riem steken en mensen tot 

(Lees onder de quote verder)

"Nu denk ik: als dit het enige is wat ik mag doen, als ik af en toe liedjes mag schrijven, dan is dat voldoende."
Eline Edens
Zangeres band Damascus

God te brengen. Ik hoop dat ik een frisse wind kan brengen in de christelijke muziek, vooral als het gaat om het genre. Je kent worship vooral als Hillsong, Bethel en Opwekking. Maar worship kan ook jazz, metal of punk zijn, zolang jij God kan aanbidden door jouw stem. Er is niks mis met de huidige muziek, maar het mag uitgebreid worden. Ik hoop een stukje van die uitbreiding te geven.

Het idee was dat ongeveer in oktober mijn eerste muziek zou uitkomen. Helaas loopt dat uit door de coronacrisis en mijn afstuderen. Ik hoop dat ik dit jaar nog een single kan uitbrengen en begin volgend jaar mijn EP.”

Droom in mijn geloofsleven
Het geloof vormt de basis in je identiteit en het is een stukje hoop voor je menszijn in een 

gebroken wereld. Dat maakt het zo belangrijk voor mij. Door de jaren heen ben ik gegroeid in mijn relatie met God. Ik zie Jezus ook als mijn beste Vriend waar ik de hele dag mee mag praten. Mijn gebed is door de tijd heen veranderd door niet te beginnen met wat ik wil, maar door te beginnen met danken. Iedere dag opnieuw zegt God: ‘Vertrouw mij.’ Dat vind ik nog wel eens moeilijk, omdat ik zoveel kan denken. Ik droom er dus ook van om op dat gebied te groeien.
Toen ik vijftien was heb ik van een vriend een profetie ontvangen. God vertelde dat ik door middel van mijn muziek mensen tot Hem ga brengen. Vanaf dat moment wist ik dat ik muziek moest maken, omdat dat Gods droom is voor mij.

Droom voor een ander
Er zijn zoveel mensen waar ik van houd en goede dingen toewens, waaronder jonge meiden. Ik weet heel goed wat ze denken als ze bijvoorbeeld de spiegel kijken en als ze op school lopen. Ze kunnen zich altijd zorgen maken over wat ze dragen en denken na over wat ze hebben gezegd. Mijn toekomstdroom voor hen is dat ze mogen staan in hun identiteit in Christus en dat ze mogen gaan inzien hoe goed ze zijn zoals ze zijn. Dan kan je veel meer genieten van je tienertijd. Ik wou dat ik dat meer had gedaan.

Lees hier ook de andere verhalen van #JongEde (link opent in nieuw tabblad)

Door onze redacteur Rebekka Rodenburg
Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

De Vijf Van... Jelte van der Horst

#JongEde – Joanne Koert

Tip ons!

Heb je iets interessants te melden of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via het contactformulier, de mail of social media!

© Ede Today 2020 – Alle rechten voorbehouden