Inhoud bewerken
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

INTERVIEW

De Vijf Van… Janne Groen

Deze keer in #JongEde: Danseres Janne Groen
Janne Groen tijdens een voorstelling - Bron: Gerrit Bakker

De in Bennekom geboren en getogen danseres Janne Groen (23) timmert hard aan de weg. Ze heeft de Urban Dansopleiding aan het Rijn IJssel in Arnhem afgerond en studeert nu Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ook geeft ze les bij Dancestudio Imove in Ede. Janne heeft al veel inspirerende en bijzondere momenten meegemaakt in haar danscarrière. Maar wat zijn eigenlijk de momenten die haar het meest zijn bijgebleven? Dit zijn de vijf hoogtepunten van Janne's carrière!

Kunst & Theater Gala
“Tijdens het 3e jaar van de Urban Dansopleiding heb ik met mijn klas deelgenomen aan het Kunst & Theater Gala in AFAS LIVE. Dit gala wordt georganiseerd vanuit het Leger des Heils en biedt mensen met een speciaal talent een podium, die daar normaal gesproken niet de mogelijkheid voor krijgen. Wij waren hier als extra entertainment.
Dit was de allereerste keer dat ik in zo’n grote zaal voor zoveel mensen mocht optreden.
We voerden twee stukken op, waarvan een met Wibi Soerjadi. Op het podium staan geeft altijd een kick, maar met een bekende artiest wordt het nog specialer.”

Dinershows
“Ook heb ik het 3e jaar van de Urban Dansopleiding dinershows mogen dansen. Het hele evenement werd georganiseerd door het Rijn IJssel: de dansers, de koks, de techniek, noem maar op. De dinershows waren 6 á 7 avonden achter elkaar. Dit was best wel intens en het voelde heel professioneel. Maar dat was juist wat ik er leuk aan vond. Als dit werken is, dan wil ik dit voor altijd doen! Ik hou ervan om stukken te dansen met een diepere boodschap, maar bij de dinershows draaide het vooral om het entertainment. Ik kwam erachter dat ik dat toch één van de leukste dingen vind om te doen. Al je passie voor dans overbrengen naar het publiek en daarmee mensen een leuke avond geven, geeft mij een heel goed gevoel.”

"Als dit werken is, dan wil ik dit voor altijd doen!"
Janne Groen
Danseres

Les van Ruben Chi
“Ruben Chi is een dansdocent op het Rijn IJssel. Hij geeft les in onder andere hiphop, house en locking. Ruben is één van mijn favoriete docenten omdat hij ontzettend toegewijd aan zijn werk is en enorm betrokken is met de studenten.
Een aantal jaar geleden is mijn vader overleden. Voor hem heb ik een solo gemaakt en opgevoerd tijdens een zelf georganiseerde voorstelling met mijn klas. Ruben heeft me hierin heel fijn gecoacht. Het was erg emotioneel om dit stuk te dansen maar hij dacht heel goed me mee en stond altijd voor me klaar. Ruben Chi is een echte inspiratiebron voor mij.”

Lesgeven aan Rough Diamond Crew
“Al een aantal jaar geef ik les bij Dancestudio Imove aan een hiphop wedstrijdteam: de Rough Diamond Crew. Ik vind het geweldig om al mijn creativiteit uit te kunnen proberen op een groep meiden die al gevorderd zijn. Zelf leer ik ook heel veel tijdens de lessen. Punten die ik vanuit school mee krijg om te verbeteren kan ik in mijn eigen lessen ontwikkelen. Met het team dansen we ook wedstrijden. Het geeft zo’n trots gevoel als ik mijn meiden op het podium zie staan. Ik krijg er bijna net zoveel adrenaline van als wanneer ik zelf op het podium sta.”

"Ik krijg er bijna net zoveel adrenaline van als wanneer ik zelf op het podium sta!"
Janne Groen
Danseres

Fashion Day Out
“In februari dit jaar heb ik meegedaan met de Fashion Day Out in het Stedelijk Museum in Schiedam. Dit was een modeshow, maar dan een tikkeltje anders. In plaats van echte modellen, liepen er dansers op de catwalk, waaronder ik.
De locatie was echt prachtig, het was een mooi oud gebouw met een heel hoog plafond. De rode loper waar we over heen mochten dansen maakte het helemaal af.
We moesten zelf een choreografie maken die we op de catwalk zouden performen. Toen ik de zaal inliep werd ik bedolven onder de flitsen van alle camera’s. Dit was natuurlijk een enorme kick en gaf me heel veel energie.
Ik vond het heel fijn dat we mochten dansen op de catwalk. Omdat ik nog nooit zoiets had meegemaakt was ik best wel zenuwachtig, maar door het dansen zette ik dat gevoel opzij en kwam ik weer helemaal in mijn comfortzone. Ik voelde me supergoed na het optreden.”

Lees hier ook de andere verhalen van #JongEde

Door onze redacteur Lizzy Stilma
Deel dit artikel via

Ook interessant voor jou

"Ik wil vrouwen inspireren en bemoedigen!"

#JongEde – Wessel Paans

De Vijf Van... Eline Edens

#JongEde – Rebekka Rodenburg

De Vijf Van... Jelte van der Horst

#JongEde – Joanne Koert

Tip ons!

Heb je iets interessants te melden of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via het contactformulier, de mail of social media!

© Ede Today 2020 – Alle rechten voorbehouden