Inhoud bewerken
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

INTERVIEW

“Dit is mijn droom, en deze ga ik waarmaken!’’

Marrika Verstraete aan het werk | Foto: Lynn van Baaren Fotografie

Onlangs opende in Ede een nieuwe bloemenwinkel: Marrika’s Bloem & Stijl. De 21e jarige Marrika Verstraete is met de opening van haar eigen winkel één van de jongste ondernemers van gemeente Ede. Een droom die uitkomt voor de jonge bloemiste.

“Mijn liefde en passie voor bloemen begon in de achtertuin. Als kind was ik altijd al bezig met bloemetjes, plantjes en alles wat groen was”, vertelt Marrika. “Mijn vader moest de snoeischaar af en toe uit mijn handen trekken omdat er anders geen tuin meer overbleef.” 

Na haar middelbare school, waar Marrika het meest genoot van de lesblokken waarbij ze met bloemen en planten bezig mocht zijn, koos ze voor de opleiding bloemsierkunst.

“Deze opleiding heb ik twee jaar gedaan. Daarna startte ik een webshop vanuit huis. In de keuken van mijn ouders heb ik mijn eigen werkplek gecreëerd. Ik vond het prima om het zo te doen. Eigenlijk had ik nooit de wens om een eigen winkel te beginnen. Maar toen ineens kwam dit op mijn pad.”

"Het meest trots ben ik op het feit dat ik mijn droom heb waargemaakt. Ook al is het op sommige momenten nog lastig, ik wil er met de volle 100% voor gaan.”
Marrika Verstraete
Bloemiste

Het begon allemaal als een grap met Marrika’s beste vriendin. Zij wees haar op een advertentie van een bloemenwinkel die een opvolger zocht. “Ik reageerde op het bericht en toen was er geen weg meer terug”, lacht Marrika. “Het werd steeds serieuzer. Voor ik het wist stond ik in mijn eigen zaak. Op sommige momenten dacht ik: laat maar, ik heb er geen zin meer in. Er komt zoveel nieuws op je af. Dat was voor mij heel erg wennen. Gelukkig hebben mijn moeder en vriend me er doorheen gesleept en krijg ik veel hulp van mensen om me heen.” 

Marrika heeft regelmatig de vraag gekregen hoe ze het aandurft om op deze leeftijd een eigen onderneming te starten. 

(Lees hieronder verder)

Marrika in haar winkel - Foto: Herman Stöver
"Als kind was ik altijd al bezig met bloemetjes, plantjes en alles wat groen was!”
Marrika Verstraete
Bloemiste

“Die vraag beantwoord ik altijd met ‘waarom niet?’. Dit is mijn grote droom en dromen kun je waarmaken. Het leven is vallen, opstaan en weer doorgaan. Gaat het over een aantal jaar niet meer, dan is dat ontzettend jammer, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd.”

Marrika is erg bescheiden maar van binnen is ze erg trots op zichzelf. “Het meest trots ben ik op het feit dat ik mijn droom heb waargemaakt. Ook al is het op sommige momenten nog lastig, ik wil er met de volle 100% voor gaan.” 

Voor de toekomst hoopt Marrika dat ze Marrika’s Bloem & Stijl kan uitbreiden en een erkend leerbedrijf mag worden. Hiermee kan ze stagiaires opleiden. “Er is natuurlijk niks mooiers dan je vak doorgeven!”

Door onze redacteur Lizzy Stilma
Deel dit artikel via

Tip ons!

Heb je iets interessants te melden of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via het contactformulier, de mail of social media!

© Ede Today 2020 – Alle rechten voorbehouden