Inhoud bewerken
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

COLUMN

Franse fauteuil

Een column over een coronavrije meivakantie
Foto ter illustratie*

De geur van een opgestookte barbecue, de wind die zacht langs je oren fluit en de zon die een flauw schijnsel werpt op het boek dat in je schoot ligt.

Je hebt vakantie; een moment om even tot jezelf te komen en om uit te rusten van alle drukte die normaal om je heen raast. 
Op een gegeven moment worden je oogleden zwaar en val je langzaam in slaap. Deze keer hoeft niemand je wakker te schudden omdat je nog zoveel moet doen en écht geen tijd hebt om te slapen. Het geeft nu niet, het is tenslotte vakantie…

Plotseling word je ruw wakker geschud door een luide knal die door merg en been gaat. Net op het moment dat je denkt dat de oerknal zo geklonken zou kunnen hebben, zie je door je wimpers een helikopter laag overvliegen. Je denkt: waar ben ik?

En dan weet je het weer! Je bent met je familie in Frankrijk en jullie zijn vanmorgen naar een gezellige rommelmarkt gereden, die gehouden wordt vanwege de Dag van de Arbeid. Je vond het grappig omdat dit niet in Nederland gevierd wordt, behalve met een stuk taart op het werk.

Terwijl je lekker even in je eentje over de markt slenterde, zag je een hele leuke, bruine fauteuil die je weleens wilde testen. Je ging erin zitten en je weet nog dat je je inbeeldde dat je een boek op schoot had. Door de warme zon zakten je oogleden naar beneden en viel je in slaap.

“Allez-vous acheter cette chaise ou non?!”
Franse man
Verkoper rommelmarkt

“Allez-vous acheter cette chaise ou non?!” (Ga je deze stoel nu nog kopen of niet?!) hoor je boven je. Je springt uit de stoel, waarin je nog even lag bij te komen van de knal. Je schud nee. De Fransman kijkt je woedend aan, dus je loopt maar snel weg. Vlug bel je één van je familieleden, al proestend vertel je wat er zojuist gebeurd is. “Trouwens,” zeg je nog, “ik ben jullie een beetje kwijt. Waar zijn jullie?”

“We zitten in een helikopter en het is heel gaaf! We zochten je nog, maar toen moesten we er snel in. Oh, ik zie je staan!” Je kijkt omhoog en ziet de helikopter waar je wakker van werd. Dáár had je in willen zitten, in plaats van in de fauteuil.

Knarsetandend loop je richting de landingsplaats even verderop…

Door onze redacteur Wessel Paans

* = Afgebeelde fauteuil is niet de fauteuil uit de column

Deel dit artikel via

Ook interessant voor jou

Tip ons!

Heb je iets interessants te melden of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via het contactformulier, de mail of social media!

© Ede Today 2020 – Alle rechten voorbehouden