Inhoud bewerken
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NIEUWSBERICHT

Jubileumeditie Heideweek afgelast door coronavirus

Logo Heideweek - Bron: naam bron komt hier

EDE – De jaarlijks terugkerende Heideweek in Ede gaat dit jaar niet door. Dat heeft het bestuur van de Stichting Heideweek Ede maandag bekend gemaakt. Dit jaar zou de 85e editie gevierd worden, maar door de coronacrisis is dit uitgesteld tot volgend jaar.

De organisatie van de Heideweek geeft aan dat het een lastige beslissing is geweest om de Heideweek niet door te laten gaan. “De Heideweek is sinds 1976 ieder jaar georganiseerd”, zegt voorzitter Gilbert Meurs. “Het valt ons erg zwaar om na 44 jaar te stoppen met de organisatie van de Heideweek, maar door alle gevolgen van de coronacrisis is het onverantwoord om de Edese feestweek door te laten gaan.”

Ook Edese ondernemers worden getroffen door de beslissing van de Stichting Heideweek. Herjan van Harselaar van de Edese Drankenhandel reageert: “Wij zijn bij heel veel evenementen tijdens de Heideweek betrokken, zoals de Vlegeldag in Bennekom, de Oud Lunterse Dag en alles wat er op het Kuiperplein gebeurt.” 

“De schade die het coronavirus met zich meebrengt is voor de drank en handel enorm!”
Herjan van Harselaar
Edese Drankenhandel

“De schade die het coronavirus met zich meebrengt is voor de drank en handel enorm,” beaamt Van Harselaar. “Evenementen worden voor ons bedrijf steeds belangrijker. Dit jaar is er al veel geannuleerd als gevolg van de coronacrisis. Dat nu ook de Heideweek is afgelast is komt als een grote klap.” 

Van Harselaar hoopt dat deze zogenoemde ‘voor iedereen verschrikkelijke crisis’ snel bedwongen gaat worden. “Als iedereen zich aan de geldende maatregelen houdt en met respect met de medemens omgaat kunnen we hopelijk binnenkort weer vooruitgang zien.” 

Burgemeester Verhulst reageert in een persbericht ook op de beslissing van de Stichting Heideweek. “De organisatie kon niet anders dan deze beslissing nemen. Je kunt het niet op z’n beloop laten met alle onzekerheid door deze epidemie. Een moeilijke, maar gezien deze omstandigheden de meest verstandige beslissing.”

Via de speciale pagina corona.edetoday.nl worden bewoners van de gemeente Ede op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus

Door onze redacteur Lizzy Stilma
Deel dit artikel via

Tip ons!

Heb je iets interessants te melden of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via het contactformulier, de mail of social media!

© Ede Today 2020 – Alle rechten voorbehouden