Inhoud bewerken
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NIEUWSBERICHT

Onzekere tijden voor boekhandels Ede

Boekhandel Hardeman in Ede - Bron: Lizzy Stilma

EDE - Door de coronacrisis is de toekomst van de boekhandels onzeker. ‘Wij halen bij lange na onze omzet niet’ aldus Frits Hardeman namens Boekhandel Hardeman.

Hoewel Hardeman voor de komende maanden nog geen problemen ziet, is de toekomst heel onzeker. Doordat veel mensen geen inkomen hebben, wordt er ook minder uitgegeven. Deze inkomsten loopt de winkel mis. Het gratis bezorgen in heel Ede moet deze klappen wat opvangen. Hardeman: ‘Zo proberen we te voorkomen dat mensen bij grote giganten gaan bestellen’. 

Boekhandel Novita in Bennekom heeft na drie weken dicht te zijn geweest, de deuren van de winkel weer geopend met aanpassingen. Er is nu een vaste route die de mensen moeten lopen, mandjes zijn verplicht en aan het begin liggen er handschoentjes klaar. Ruben Hofma, manager van de boekhandel: ‘We zien wel een terugloop, ongeveer twee/vijfde van de omzet minder ten opzichte van voor de crisis.’

"We gaan vol goede moed verder en hopen dat er een betere tijd komt!"
Frits Hardeman
Boekhandel Hardeman

Andere wereld
Ondanks dat het in de winkels rustiger is, lijken de boeken het in de winkel niet slechter te doen dan normaal. Hofma: ‘Mensen ontdekken dat het plezier van een boek heel groot is. Omdat ze thuis zitten, willen ze even in een andere wereld duiken dan het nieuws over corona aan te moeten horen.’

Vooruitzicht
Beide managers van de boekhandels laten weten niet moedeloos te zijn, maar het moet ook niet te lang gaan duren. ‘We gaan vol goede moed verder en hopen dat er een betere tijd komt,’ aldus Hardeman.

Eerder stond in de Volkskrant dat een op de drie boekhandels in de grote steden failliet dreigen te gaan door de coronacrisis. Hiervoor waarschuwde Anne Schroën, directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb).

Lees meer coronanieuws op de speciale pagina corona.edetoday.nl

Door onze redacteur Rebekka Rodenburg
Deel dit artikel via

Ook interessant voor jou

Tip ons!

Heb je iets interessants te melden of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via het contactformulier, de mail of social media!

© Ede Today 2020 – Alle rechten voorbehouden